кадър: bTVНе бива да бъдем резки и крайни в своите оценки.

...
кадър: bTVНе бива да бъдем резки и крайни в своите оценки.
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин, БСП: Не съм съгласен с оставката на Нинова преди местните избори

кадър: bTV

" Не бива да бъдем внезапни и крайни в своите оценки. Не мисля, че някой е показал за провинен локалните структури на партията за загубата на изборите. Трябва да преценяме своя метод. Имаме потребност от усмиряване на тези вътрешни спорове в Българска социалистическа партия ", това сподели в ефира на bTV Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия в коментар за обстановката пор социалистите.

" Не бих споделил, че обстановката е трагична. Имало е и по-драматични събития в партията. Вчера имаше разгорещена полемика и мисля, че взимаме верни решения ", добави той.

" Конгресът на Българска социалистическа партия ще се организира на 16 юни. Там ще се одобри оставката на Корнелия Нинова и ще дебатираме за разпоредбите за избор на нов ръководител. Аз не бях склонен с оставката на Корнелия Нинова и не разбрах за какво вътрешната съпротива по този начин гневно я посика. Аз считам, че преди локалните избори това не трябваше да се случва. Решението на Нинова е персонално. За мен тя е определена от конгрес и единствено конгрес може да я смъкна. В последна сметка задачата ни остава - да възвърнем въздействието си на локалните избори. Ние оставаме единствената съпротива на ГЕРБ. Имам апел към всички локални организации на Българска социалистическа партия - не губете фокуса и се гответе за идните избори ", сподели още Вигенин.

" Нашата цел да печелим избори, а не да демотивираме партията си. Всички носим своята отговорност за европейските избори. Тези избори постоянно са сложни за Българска социалистическа партия, тъй като нашите гласоподаватели не ги смятат за значими, не тъй като не са европейци, а тъй като не могат да усетят тематиките. Не можем да приказваме за неуспех, тъй като повишихме гласоподавателите си и увеличихме евродепутатите. Никой не приказва, че ГЕРБ се показа по-зле на тези избори и най-вероятно ще имат по-малко евродепутати. Ако те одобряват тези избори като амнистия, това ще е огромна неточност за тях. Пред Бойко Борисов и ГЕРБ предстоят сложни времена ", предвижда Кристиан Вигенин.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР